Składniki:
- 1 mała dynia (0,5 kg),
- 1 marchew,
- 2 ząbki czosnku,
- 3 szklanki bulionu warzywnego,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 cebula,
- imbir,
- 1 ziemniak,
- sól,
- ser rubin.
Przygotowanie
Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki. Marchew, cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części. Do garnka wlewamy oliwę z oliwek i podsmażamy wszystkie składniki. Mieszając co 2-3 minuty. Podsmażyć przez około 5 minut, tak żeby czosnek się zarumienił, nie spalił. Ścieramy trochę sera sługodojrzewającego "RUBIN".
Warzywa zalewamy bulionem, tak żeby przykryć całą dynię, dodajemy ziemniaka pokrojonego w kostkę i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Dodajemy trochę startego imbiru. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Całość rozdrabniamy blenderem, aż zupa nabierze konsystencji kremu.
genialny kolor i konsystencja!
OdpowiedzUsuńDziękuję! Polecam spróbować, zupa bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a jaka pyszna :) Idealna na jesienną aurę :) Pozdrawiam
Usuń