sobota, 28 maja 2016

Pasta jajeczna z ogórkiem małosolnym, koperkiem i porem.


Prezentuje Wam przepyszną pastę jajeczną. Idealna propozycja na lekkie śniadania.

Składniki: (porcja dla 2 osób)

  • 3 jajka,
  • 3 ogórki małosolne,
  • kawałek pory,
  • pęczek koperku,
  • jogurt naturalny typu greckiego (gęsty),
  • łyżeczkę majonezu (light),
  • pieprz zielony,
  • pieprz czarny,
  • sól,
  • cytryna.

Przygotowanie:


1. Jajka ugotować na twardo (9-10 minut) i pokroić w drobną kostkę. Ogórki małosolne również pokroić w drobną kostkę. W misce należy wymieszać jajka i ogórki. Następnie przeciąg porę wzdłuż i kroić w małe talarki. Koperek drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać. 

2. Skropić cytryną. Dodać pieprzy zielonego, czarnego i soli do smaku. Na koniec dodać 2- 3 duże łyżki gęstego jogurtu naturalnego i łyżeczkę majonezu dla intensywnego smaku. 

Gotowe :) Smacznego! Idealne zestawienie na wiosenną kanapkę. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz