niedziela, 3 maja 2015

Farfale z zielonym pesto i prosciutto




Miłośników pesto zachęcam do wykonania pesto trochę w innym stylu bo z roszponką! :)

Udało się w tym roku wyhodować roszponkę i to w doniczce! Moja propozycja na niedzielną kolację.

Składniki:

  • makaron Farfale,
  • roszponka,
  • bazylia,
  • oliwa z oliwek,
  • czosnek,
  • słonecznik,
  • parmezan,
  • sól,
  • pieprz,
  • prosciutto.

Do miski wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy roszponkę, bazylię, czosnek, słonecznik, sól i pieprz dla smaku. Wszystko blendujemy, na koniec dodajemy parmezan. Wszystko mieszamy. I gotowe!

Gotujemy makaron w osolonej wodzie przez 10 minut. Gotowe pesto rozgrzewamy na patelni, odcedzony makaron, mieszkamy z pesto. Prosciutto kroimy w kostkę i dodajemy do makaronu. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz