Miłośników pesto zachęcam do wykonania pesto trochę w innym stylu bo z roszponką! :)
Udało się w tym roku wyhodować roszponkę i to w doniczce! Moja propozycja na niedzielną kolację.
Składniki:
- makaron Farfale,
- roszponka,
- bazylia,
- oliwa z oliwek,
- czosnek,
- słonecznik,
- parmezan,
- sól,
- pieprz,
- prosciutto.
Do miski wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy roszponkę, bazylię, czosnek, słonecznik, sól i pieprz dla smaku. Wszystko blendujemy, na koniec dodajemy parmezan. Wszystko mieszamy. I gotowe!
Gotujemy makaron w osolonej wodzie przez 10 minut. Gotowe pesto rozgrzewamy na patelni, odcedzony makaron, mieszkamy z pesto. Prosciutto kroimy w kostkę i dodajemy do makaronu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz