niedziela, 19 kwietnia 2015

Coconut cakes

Kokosowy duet. Kruche zewnątrz i miękkie w środku. Przepyszne!

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 150 g cukru
  • 2 białka 
  • 50 g czekolady deserowej

Białka umieścić w misie miksera. Ubić białka na sztywno, pod koniec stopniowo dodawać cukier.
Powinna powstać błyszcząca, sztywna masa bezowa. Wsypać wiórka kokosowe i delikatnie wymieszać. Wystudzoną masę dzielimy na 2 części. Do jednej z nich dodajemy posiekaną czekoladę. Za pomocą worka cukierniczego lub też wykorzystując łyżkę do lodów na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można też w dobrze wystudzonej masy kleić kulki.

Pieczemy w piekarniku przez 12-20 minut w temperaturze 180˚C.








1 komentarz: